Meny
 

Pressmeddelande Synoptik

Synoptik

Synoptik stärker Mirum Gallerias utbud av service och mode

Nu utökar Mirum Galleria sitt stora utbud med en butik som brinner för att dela med sig av sitt kunnande och sin passion för optik.  Den 12 oktober öppnar Synoptik sin butik i Mirum Galleria

– Synoptik bidrar till att stärka Mirum Gallerias redan starka utbud av service och mode. En etablerad kedja som erbjuder kvalitetsprodukter i ett brett prisspann är ett välkommet tillskott i butiksmixen, säger Peter Löfquist, centrumchef på Mirum Galleria.

Synoptik har växt kraftigt de senaste åren och är nu Sveriges andra största optikkedja sett till antalet butiker. Butiken blir den tredje i Norrköping och den 137:e i Sverige.

– Den nya butiken i Mirum Galleria är ett naturligt steg i vår expansion. Som Sveriges folkoptiker vill vi finnas nära våra kunder så det känns fantastiskt att snart öppna ännu en butik i Norrköping. Vi vill vara det självklara valet för alla norrköpingsbor som vill ha kvalitetsoptik till bra priser, säger Lottie Funck Ekelund, marknadsdirektör för Synoptik.

Synoptik etablerades i Sverige 1991 och är idag med över 130 butiker och en omsättning över 1.2 miljarder en av landets ledande aktörer inom optik. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom optik. Varje år skänks därför en del av vinsten från Synoptik till forskning inom optik och oftalmologi. I samband med att butiken öppnar kommer man att starta en lokal glasögoninsamling till Optiker utan gränser, en hjälporganisation startad av Synoptik. 

Kort om Mirum Galleria
Mirum är latin och betyder överraskande. Mirum Galleria har ett utmärkt läge i Norrköping och regionen. Med 45 500 kvm handelsyta och ett 50-tal butiker skapar vi regionens bredaste utbud, strategiskt beläget där Söderleden möter E22.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Löfquist                 Center Manager                           Tel +46 11 14 70 67
Lottie Funck Ekelund    Marknadsdirektör Synoptik          Tel +46 73 523 40 22